U kunt zich telefonisch of per mail aanmelden. Contactinformatie vindt u onderaan de pagina en onder de noemer “Contact”. Voor de aanmelding heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts beslist of het een verwijzing betreft voor de specialistische GGZ. Dit dient op de verwijzing aangegeven te zijn. De zorgaanbieder is verantwoordelijk voor de indicatiestelling en de diagnose.
De diagnoses aanpassingsstoornis, identiteitsprobleem, partner-relatieprobleem en arbeid gerelateerde problemen komen niet meer voor vergoeding in aanmerking. Dit betekent dat er nog wel tot vergoeding kan worden overgegaan indien het wordt ingezet als therapievorm bij een andere hoofddiagnose zoals depressie, angst of persoonlijkheidsproblematiek. Overleg hierover met uw verwijzer of neem in geval van twijfel contact op met uw zorgverlener of zorgverzekeraar.
Niet alle problemen kunnen in de praktijk behandeld worden. Hieronder vallen ernstige verslavingen, ernstige persoonlijkheidsproblematiek, ernstige psychoses. Iedereen die het doorgaans kan verdragen om tussen de afspraken door zonder hulp te zijn, kan terecht. Uiteraard bestaan er uitzonderingen waarbij het tijdelijk nodig, zinvol en mogelijk is wel extra afspraken te maken. Er is echter geen 24-uurs beschikbaarheid. Wel kan er tijdens de vakanties voor vervanging gezorgd worden.